Tags

I-CATCH
Leny Verhoeven
Bijloopstraat 3
4813 HS BREDA

T 06 42 86 13 60
E info@i-catch.eu

Lid van Vereniging Image Professionals

Training 'GRIP! op je uitstraling met kleding en lichaamstaal'. Een deelnemer schreef een blog

Tof, heel tof. Dat je al op voorhand een beetje ‘huiswerk’ moet maken. Een fotootje van jezelf maken hoe je eruit wil zien mocht je gaan solliciteren! Dat je al begint na te denken over wat je gaat aantrekken. Dat is al beste bijzonder!

Op die donderdag ben ik zoveel ‘weetjes’ te weten gekomen waar ik iets aan heb, ook al heb je nog geen echt plan om te solliciteren. Grappige ‘weetjes’, bijzondere ‘weetjes’, belangrijke ‘weetjes’. Neem nu die eerste indruk. Wat daar allemaal bij komt kijken! Een geweldige opening, een geweldige eerste indruk. Met tips en een heel duidelijk grappig alleszeggend filmpje als voorbeeld.

Bij het onderdeel ‘lichaamstaal’ hetzelfde verhaal. Goede interactie, sprekende voorbeelden, zodat ik het zelf aan den lijve ondervond wat het met je doet als je in de ‘lagere’ positie zit en hoe je daarmee moet of kan omgaan. Leerzaam dus, informatief dus. Belangrijk dus en niet alleen voor een eventuele sollicitatie, maar ook belangrijk voor elk ander moeilijk gesprek of confrontatie dan ook waar iets belangrijks voor jezelf vanaf kan hangen.

Bij het onderdeel ‘kijk op kleur’ ben ik misschien nog wel het meest onder de indruk geraakt. Hoe is het mogelijk dat ik dit zo nooit heb gezien. Moet ik daar nu bijna 60 voor worden om te weten te komen hoe het zit met de dresscodes! Ik heb notabene tien jaar in een kledingzaak gewerkt! Dat ik nu pas van Moniek en Leny moet horen hoe het zit. Prachtige stof. Super interessant. Dat de verschillende kleuren zoiets doen met je lichaamstinten, dat vind ik bijzonder. Wie weet er nu eigenlijk welke kleuren je beter staan en welke kleuren juist niet. Alleen al voor die vragen is zo’n workshop perfect. Ik denk zelf dat als je eenmaal weet in welke ‘kleurgroep’ of ‘stijlgroep’ je zit, dat het daarna makkelijker zijn mocht je eens kleding gaan uitkiezen voor een belangrijk moment. Een oogopener!

De ‘keiharde’ tips tijdens de training zijn heel erg ‘dichtbij’ en gewoon kant en klaar voor gebruik. Duidelijk, niet te ver van de man of de vrouw waar het over gaat. Dat vind ik belangrijk.

Er voor mijn een paar criteria om aan te geven of ik iets goed vind of niet, of ik iets vernieuwend vind of niet, of ik iets bijzonder vind of niet. Wanneer ik van iemand iets hoor en er van onder de indruk ben én jaloers ben dat ik dat zelf niet wist én het ouderwetse ‘kippenvel’.

Buiten dat het voor veel mensen belangrijk is om goed voorbereid te zijn bij een sollicitatie is de training ook gewoon interessant voor andere zaken. Dat mensen gaan nadenken over hoe ze zich gedragen, welke houding ze hebben, dat ze gaan nadenken hoe ze eruitzien, wat voor kleding ze het best kunnen aandoen, wat voor kleuren ze het best kunnen uitkiezen voor hun kleding!

Bij de training ‘GRIP! op je uitstraling met kleding en lichaamstaal’ ben ik met tijden jaloers op al die ‘weetjes’ die op een voortreffelijke, professionele manier met de deelnemers worden gedeeld. Jaloers op de professionele workshop waarbij het ouderwetse ‘kippenvel’ niet ontbreekt.

Groet, Louis

Wil jij ook deelnemen aan deze inspirerende training? Stuur me een mail (open inschrijving). Data worden nog vastgesteld.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>